dijous, 22 de novembre del 2012

Taxonomia de bloom per la era digital i GoogleSITIES



Avui a GITIC hem començat la sessió mirant un document de la Taxonomia de bloom dins la pàgina web de eduteka.
En Jorge ens ha explicat com haurem de fer un petit treball. Haurem de fer una síntesi de la taxonomia de bloom per la era digital i després una taula de relacions, tot escollint els 10 verbs que més ens hagin agradat, (explicats a la pàgina que enllaço més amunt) els haurem de relacionar amb algunes activitats de GITIC i amb activitats escolars.
Hem estat treballant amb el GoogleDrive, eina amb la qual farem el treball.

Seguidament us faré una petita síntesi de què és la Taxonomia de bloom:


La taxonomía de Bloom són eines claus per els docents. Actualment cada cop està creixent més i proporciona moltes opcions a mesura que les TIC avancen. Taxonomia té un significat en l’àmbit de la biologia que és una classificació dels éssers vius en grups o tàxons de diferent categoria sense especificar les causes de la classificació.




En aquest cas, classifica diferents habilitats, ja poden ser les habilitats de pensament d’ordre inferior com per exemple recordar, entendre, aplicar, analitzar, avaluar, crear... com les habilitats de pensament d’ordre superior.
Els verbs anteriors fan referència a moltes activitats, accions, processos i objectius que es poden fer diàriament dins l’aula. Però no atenen als nous objectius, processos i accions que, degut a la ràpida integració de les TIC fan presència tant en les nostres vides com a la dels alumnes.




Com us explicava abans hem fet una relació amb 10 verbs explicats en aquests documents i activitats tant realitzades a GITIC com possibles per fer a l'aula. 
Aquí teniu un exemple extret del document realitzat per mi, gràcies a l'eina "recortes":







La segona part de la classe l'hem dedicat a aprendre a fer una web. També hem utilitzat el GoogleDrive, l'apartat Sities ens permet crear-la.
Hem après a fer diferents entrades i parts de la web, així com a configurar l'estètica. A través d'aquesta via he descobert que és molt senzill crear una pàgina web, sempre he pensat que és molt complexa però gràcies a aquesta sessió de GITIC he canviat la meva idea!





A opinió personal, m'agradaria dir que m'ha costat una mica entendre què és exactament la Taxonomia de Bloom. Quan hem començat a treballar-ho a la classe se'm feia tot una mica estrany i m'ha costat seguir el ritme dels meus companys. 
Tot s'ha solucionat quan a casa, amb tranquilitat i temps, he llegit els documents i he fet la síntesi. 
Penso que està molt bé que existeixin coses d'aquests tipus ja que vivim en una societat marcada, entre altres coses, pel grandíssim avenç tecnològic i científic i moltes vegades costa molt seguir el ritme.
Gràcies a eines com aquestes tenim més possibilitats d'aprendre i entedre moltes coses relacionades amb les TIC.

Fins aviat!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada