dimecres, 21 de novembre del 2012

La composició del TEXT

LA COMPOSICIÓ DEL TEXT: Planificació, Composició, Revisió

El dia 21, a COED vem posar en pràctica la teoria comentada anteriorment sobre la composició del text.

A continuació us explicaré les característiques principals per fer correctament la composició d'un text. El procés d'elaboració principalment consisteix en tres parts:


  1. La planificació
  2. La composició
  3. La revisió

Per planificar bé un text ens hem de formular i en conseqüència respondre a diverses preguntes: 
  • A qui vull escriure?
  • Sobre què vull escriure?
  • Per què vull escriure? (objectius)
  • Com ho vull escriure? (extensió, estructura..etc)
Un cop planejat això haurem de començar a fer una pluja d'idees, documentar-nos si és necessari, intentar respondre les 6W, prendre apunts... És aleshores quan podrem començar a ordenar les idees seleccionant les mes importants, ordenant-les ja sigui per numeració, a través d'un esquema...etc.

Quan tinguem tot això a punt i escrit en un full ja es pot començar a elaborar la redacció tot transformant les idees en llenguatge escrit, és a dir, en un text coherent, estructurat d'una manera determinada i amb uns trets estilístics concrets, tenint sempre en compte, doncs, les característiques de la coherència, la cohesió, l'adequació, la correcció i la variació.
No podem oblidar les diferents connectors que ens permeten relacionar correctament frases, idees, paràgrafs alhora de començar el redactat. Tampoc, els signes de puntuació utilitzant-los de manera adequada. 

Per últim, perquè un text sigui el més correcte possible haurà de ser revisat. Revisar és avaluar el que s'ha fet per escrit, decidir si s'adiu amb les expectatives esperades. Si no és així caldrà modificar-lo.

Crec que m'ha sortit un text molt correcte a l'activitat feta a classe, gràcies a la preparació que he fet abans de començar a redactar el tema de l'educació en el lleure. 

Fins aviat!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada