dijous, 15 de novembre del 2012

SCRATCH


UNA GRAN EINA...


Scratch és una aplicació informàtica destinada principalment als nens, mitjançant la qual poden explorar, experimentar i manifestar idees de manera creativa i divertida. També poden treballar amb bases d'animació i programació de l'ordinador amb l'ajuda d'una interfície gràfica senzilla. És desenvolupat pel grup Lifelong Kindergarten del MIT Media Lab per un equip dirigit per Mitchel Resnicki el projecte s'inicià l'estiu del 2007. Scratch es pot instal lar i distribuir lliurement en qualsevol ordinador amb WindowsMac OS X o Linux. El codi font està disponible sota una llicència que permet que les modificacions per a usos no comercials.


Scratch s'utilitza a tot el món en entorns diferents: escoles, museus, centres comunitaris i llars. Està destinat especialment per a nens entre 8 i 16 anys d'edat, però l'utilitzen usuaris de totes les edats. Per exemple, els nens més petits poden crear projectes, històries interactives, animacions, jocs i realitzar creacions artístiques amb els seus pares o germans grans. Els estudiants universitaris també poden utilitzar el programa en algunes classes d'introducció a la informàtica, ja que Scratch permet aprendre a programar l'ordinador de manera divertida.
En el disseny del llenguatge, la principal prioritat era fer que aquest i l'entorn de desenvolupament intuïtiu fos fàcil d'aprendre pels nins que no tinguessin experiència prèvia en programació. Hi ha un important contrast entre les potents funcions multimèdia i d'estil de programació multi-fil i l'abast força limitat del llenguatge de programació Scratch.

La interfície d'usuari per a l'entorn de desenvolupament de Scratch divideix la pantalla en diversos panells: a l'esquerra hi ha la paleta de blocs, i a la dreta de l'escenari trobem la llista d'animacions. A la paleta de blocs hi ha fragments de codi (anomenats "blocs") que poden ser portats a l'àrea de scripts per fer programes. En no cabre tots a la paleta de blocs, aquesta s'organitza en 8 grups de blocs: moviment, mirades, sons...  








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada