dimecres, 3 d’octubre del 2012

Descobrint Twitter

Avui hem descobert una gran xarxa social: Twitter 





Twitter és un servei de microblogging que permet els seus usuaris enviar i llegir missatges de text d'una longitud màxima de 140 caràcters  per mitjà del mateix web de Twitter, SMSmissatgeria instantània o bé aplicacions de tercers com TwidroidTwitterrific,TweetieFacebookTwinkleTweetboard o TweetDeck.
Aquestes actualitzacions es mostren a la pàgina de perfil de l'usuari, i són també enviades de forma immediata a altres usuaris que han triat l'opció de rebre-les. L'usuari original pot restringir el seguiment d'aquests missatges només per part dels membres del seu cercle d'amics, o permetre el seu accés a tots els usuaris, que és l'opció per defecte.
Els usuaris poden rebre les actualitzacions des de la pàgina del Twitter, mitjançant missatgeria instantània, SMS,RSS i correu electrònic. Es calcula que es publiquen uns 130 milions de piulades al dia.

Hem creat un Twub, on podem fer el seguiment de comunitats al voltant d'un #hashtagAquí us deixo el que hem creat els estudiants d'Educació Primària (grup N) de Blanquerna fent referència a la matèria de GITIC (Gestió de la informació i TIC).

S'ha de dir que desconeixia el funcionament i en què consistia Twitter. Ja que trobava que era una eina amb la qual perdries la teva intimitat, però bé, després d'informar-se i   crear el meu compte crec que  és una eina molt bona per poder estar al dia de tot i poder compartir opinions de diferents temes. 
El fet és que actualment Twitter ha començat a aflorar idees més que interessants entorn d'aquest servei. Una clara innovació és la utilització de Twitter per part d'alguns mitjans de comunicació, permetent als seus lectors rebre les notícies en la seua web, mòbil, messenger o el mateix Twitter, així com accedir a altres serveis oferts per aquests. Durant el 2011 es va posar de moda entre els seus usuaris comentar en directe programes de televisió mitjançant aquesta plataforma.També s'extèn el seu ús en el camp de l'educació, tant en la comunicació entre l'alumnat i el professorat com entre membres de les diferents comunitats educatives. Al 2011, el Twitter va resultar una eina de gran utilitat per difondre i organitzar grans moviments de resposta ciutadana. Així, cal destacar el paper destacat del Twitter en les revoltes al món àrab així com al moviment del 15-M a l'estat espanyol i la resta del món.







Fins aviat!!!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada