dijous, 18 d’octubre del 2012

Eines per la creció de mapes conceptuals

Com podem crear mapes conceptuals?...


A classe de GITIC,  hem après a fer mapes conceptuals a través de programes on-line.
Cmap Tools , n'és un d'ells. Aquest programa et permet compartir els mapes conceptuals amb els teus companys. Per tant, també pots obtenir tot tipus d'informació que t'interesi.






Ens ofereix moltes plantilles llestes per a usar i força objectes: figures geomètriques, molts tipus de fletxes, estrelles ... encara que permet, 

també, pujar imatges des del nostre ordinador. Es poden fer diversos mapes alhora que es col·loquen en diferents pestanyes. Permet convidar col·laboradors, afegir comentaris i enviar el mapa per correu. D’altra banda, es pot exportar com a imatge o PDF per desar-lo al nostre ordinador.




Es tracta d'un programa on es poden crear de mapes conceptuals, és a dir, ajuda a organitzar els coneixements i ampliar la relació d'hom amb el tema.
Aquest programa permet construir, compartir i discutir models de coneixement en molts poques passes. Es pot fer servir el mapa conceptual com a instrument didàctic eficaç per presentar continguts d'un tema.
CmapTools, com a editor de Mapes Conceptuals, ens serveix per a veure les idees prèvies abans de començar una unitat, per a fer resums, per a exposar treballs realitzats en grup, per a valorar la comprensió lectora...Té una infertície senzilla, el que permet que pugui ser emprat per l'alumnat des de l'educació primària.
Moltes escoles ja l'utilitzen i en cursos sobre les TIC per docents és molt present.


Si us he de ser sincera, sempre he preferit realitzar mapes conceptuals a mà. Penso que se'm dona millor i que vaig més ràpid. Però quan he descobert el programa CmapTools he vist que no és tan complicat com jo imaginava. Tot i així, pel que fa crear mapes conceptuals segueixo sent partidaria de full i boli!
No obstant, m'esforçaré per acabar dominant aquesta gran eina, perquè de ben segur que no és tan complicada i si es coneguda i utilitzada per molta gent, serà perquè val la pena!



Fins aviat!!!!!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada